ALS vIKINGELAUG

Als Vikingemarked er en del af det arbejde der udføres af Als Vikingelaug. Formålet med at afholde et Vikingemarked på Als bunder i den store og mangfoldige historie som er kendetegnende for netop denne egn. Der er stort set ingen tidsaldre der ikke er repræsenteret i området. Vi ønsker med vores arrangement at være formidlere af vikingetiden. Det er vores ypperste mål, at give alle en oplevelse, en tilgang, en indsigt og en historisk forståelse for og om hvordan levevilkårene var i tiden.

Vi gør det med autentisitet, ved at følge de traditioner der er beskrevet og belyst, hvilket gælder for bl.a. beklædning, bolig, håndværk i alle afskygninger og ved brug af de rette værktøjer.
Vi viser gerne at vikingetiden var mangfoldig – bønder, håndværkere, krigere, og lader gerne publikum komme helt tæt på, se, føle, dufte, agere, og gennem shows få oplevelser der kan give den enkelte mod på selv at søge og finde i historien.

Der er tale om gennemgribende forståelse for den korrekte historie, så langt som det nu lader sig gøre at nå. Markedet skal kunne ‘hvile i sig selv’, og ikke generere overskud. Alle inviterede vikinger stiller sig selv til rådighed – kvit og frit, hvilket betyder at de kommer i deres autentiske påklædning, bor i autentiske telte, har deres autentiske hushold med i form af alt det der bruges til madlavning, borde, stole, senge og meget meget mere, og underlagt autentisk kontrol.

Bestyrelsen består af:

Formand: Erik Rosenbæk Bollerslev

Næstformand: –

Kasserer: Steen Weiss Pedersen

Bestyrelsesmedlem: Bjørn Ryborg

Bestyrelsesmedlem: Maja Lindahl Skovgaard 

Bestyrelsesmedlem: Vagn Kristensen

Laug